Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vlak se střetl s nákladním vozem

V úterý krátce před třetí hodinou odpoledne došlo na železničním přejezdu v části Chebu – Hradiště – ke srážce nákladního automobilu s osobním vlakem.

Ve vlaku cestovalo sedm cestujících, kamion převážel nové autobaterie, které se po střetu rozsypaly kolem kolejí. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Strojvůdce viděl zapadlý kamion před sebou, aktivoval rychlobrzdu, střetu ale zabránit nedokázal.

Signalizační zařízení na železničním přejezdu v části Chebu Hradiště bylo funkční. Kamion podle strojvůdce vjel na přejezd, kde uvízl a nemohl ani dál ani zpět. Lokomotiva vlakové soupravy se třemi osobními vagóny narazila do zadní části návěsu. Kamion poškodil jedno světelné signalizační zařízení a zůstal zaklíněn mezi vagonem a sloupem s elektrickým vedením.

Na místě zasahovali drážní hasiči z Chebu a také družstvo z chebské stanice. Po převozu osob na nádraží provedli hasiči zajištění místa nehody a povolali na místo vyprošťovací vozidlo, které muselo uvolnit zablokovaný kamion.

Teprve potom mohla náhradní lokomotiva odtáhnout vagóny. Trať byla zprovozněna po opravě elektrovedení nad kolejemi. Železnice i silnice byla v místě nehody uzavřena sedm hodin.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet