Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v druhém patře osmipatrové budovy

SMS INFO: Jednotky vyjely do Jeseníku (Olomoucký kraj) na požár do osmipatrové budovy, hořelo v bytě v druhém patře, šlo o zahoření potravin. Jednotky jsou zpět na základně, na místě zasahovaly jednotky HZS Jeseník a SDH Česká Ves.

Tisková zpráva HZS Olomouckého kraje

Profesionální jednotka ze stanice v Jeseníku v noci z úterý na středu 29. 12. 2010 vyjížděla společně s dobrovolnou jednotkou na ulici Lipovská k likvidaci požáru v bytě. Naštěstí se jednalo o potraviny na plotně a starší osobu, která v bytě usnula jen preventivně prohlédla přivolaná Zdravotnická záchranná služba.

Oznámení události přijala tísňová linka Hasičského záchranného sboru ve 23:56 ještě 28. 12. 2010 s tím, že v osmipatrové budově hoří ve druhém patře v bytě.K místu požáru z požární stanice v Jeseníku vyjížděly dva cisternové vozy s osádkou a rovněž automobilový žebřík. Profesionální jednotku doplnili dobrovolní hasiči z České Vsi a to rovněž osádka dvou cisternových vozidel.

Místní obyvatelé ještě před příjezdem hasičů vyrazili dveře a začali s hasebními pracemi. Předtím se snažili marně dozvonit a odbouchat na starší paní, která v bytě usnula. Po příjezdu na místo jednotka potvrdila že se jedná o zahoření potravin na plotně a došlo pouze zakouření prostor bytu. Starší paní na místě prohlédla přivolaná lékařská pomoc, ke zranění nedošlo. Následně byla provedena preventivní kontrola bytu a poté se jednotky vrátily zpět na své základny. Ke škodě při zahoření potravin nedošlo.

Sdílet