Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zraněné dítě po nehodě u Fryštáku

Dne 29. 12. 2010 ve 13:57 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě nedaleko přehrady u Fryštáku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na frekventované silnici ze Zlína došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Š Felicia a Š Octavia combi.

Šestačtyřicetiletý řidič felicie nezvládl jízdu od Fryštáku, když v klesání a zatáčce u přehrady vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s druhým protijedoucím vozem. V prvním autě cestovalo pět osob, včetně jednoho dítěte, z nichž čtyři utrpěly zranění. Řidič druhého auta nebyl zraněn.

Jako první na místo dorazila hlídka státních policistů, která potvrdila, že je na místě více zraněných a dokonce i zaklíněných osob. Vzápětí dorazili profesionální hasiči a dva vozy zdravotnické záchranné služby.

Hasiči se pustili do vyprošťování zaklíněného a zraněného řidiče. Po odstřižení dveří byl vytažen ven a umístěn do sanitního vozu. Hasiči dál vyprostili mladou devatenáctiletou ženu, která při jízdě seděla na zadních sedadlech, ale po nárazu přeletěla mezi sedadly na palubní desku.

mjr. Ing. Jana Bartíková, Policie ČR:

„Všichni mluví a chodí,“ ozvalo se s úlevou ve vysílačce Policie ČR. Policisté už u obou řidičů provedli dechové zkoušky, obě s negativním výsledkem.

Zdravotníci si dále do své péče převzali dalšího mladého zraněného muže a šestiletou holčičku, které hasiči věnovali svého plyšového maskota dráčka Záchranáčka. Po nutném ošetření bylo všech pět osob ze Š Felicie převezeno do nemocnice. Po nutných vyšetřeních zůstaly na hospitalizaci čtyři osoby, pátá byla propuštěna.

Hasiči dál na místě nehody zajistili vraky aut proti případnému požáru a únik provozních kapalin zlikvidovali sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla zcela uzavřena doprava mezi Kostelcem a Fryštákem.

Informovali jsme aktuálně:

SMS INFO: Jednotka HZS Zlín vyjela k dopravní nehodě u obce Fryšták (Zlínský kraj). Předběžně 4 zraněné osoby, z toho jedno malé dítě. Jednotka vyprošťovala 2 zaklíněné osoby.

Sdílet