Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po dopravních nehodách na Olomoucku

Profesionální jednotka krátce před patnáctou hodinou vyjížděla k dopravní nehodě dvou osobních vozidel u Křelova, při návratu zpět na základnu ohlásila druhou dopravní nehodu v Olomouci na ulici Albertova. Obě tyto nehody se obešly bez zranění.

První dopravní nehodu oznamovatel nahlásil na tísňovou linku ve 14:50 a to na komunikaci za Křelovem směr Příkazy u čerpací stanice lemující rychlostní komunikaci R35. K místu nehody vyslalo operační středisko Hasičského záchranného sboru osádku druhého výjezdu z centrální stanice v Olomouci.

Při nehodě došlo ke srážce dvou osobních vozidel. Hasiči na místě provedli protipožární opatření. K úniku provozních kapalin u žádného z vozidel nedošlo, rovněž se nehoda obešla bez zranění a jednotka se vracela zpět na svou základnu.

Při návratu zpět jednotka projížděla ulicí Albertova v Olomouci (15:13). Zde krátce před příjezdem jednotky došlo k nehodě osobního vozidla, které po smyku narazilo do budovy a po kolizi zůstalo mimo komunikaci. Jednotka tuto nehodu ohlásila na operační středisko a provedla průzkum místa nehody.

Ke zranění u osádky havarovaného vozidla nedošlo. Hasiči na místě odpojili akumulátor, k úniku provozních kapalin rovněž nedošlo. Poté se jednotka vrátila zpět na svou základnu.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet