Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domku v Konici na Prostějovsku

Profesionální jednotka z místní požární stanice v Konici společně s kolegy ze stanice v Prostějově a také dvě jednotky dobrovolných hasičů dnes 30. 11. 2010 krátce po desáté hodině zasahovaly u požáru v rodinném domku v Konici na Prostějovsku.

Tísňová linka Hasičského záchranného sboru přijala informaci o požáru 10:10 hod a operační středisko k likvidaci vyslalo čtyři jednotky hasičů . Oznamovatel upřesnil že z rodinného domku typově známého pod názvem „Okál“, tedy dřevostavby se valí hustý dým. Obyvatelé domku byli naštěstí již mimo hořící domek. A přivolaná lékařská pomoc preventivně prohlédla obyvatelku domu.

Profesionální jednotka v tu dobu byla nedaleko od místa požáru a právě díky včasnému zásahu hasičů se podařilo požár velmi rychle lokalizovat a nedošlo tak k rozšíření na celý objekt. Po příjezdu byl proveden průzkum v dýchací technice a za použití termokamery se hasičům velmi rychle podařilo nalézt ohnisko požáru, následně zahájili hasební práce a to převážně v prvním patře. Po skončení hasebních prací vynosili požárem zasažené vybavení domku a požářiště před odjezdem ještě preventivně překontrolovali. Na místě zůstala z preventivních důvodů místní dobrovolná jednotka.

Příčina vzniku požáru je v současnosti v šetření a škoda byla odhadnu předběžně ve výši 600tis korun.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet