Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve sklepě hořelo uskladněné dříví

Požár poškodil strop sklepa. Hasiči ze stanice Mariánské Lázně ale zabránili, aby se oheň rozšířil i do bytu na hořícím sklepem. Aby požár zcela zlikvidovali, museli dřevo se sklepní kóje vynosit.

Hořet ve sklepě v domě v Mariánských Lázních začalo na silvestra v devět hodin dopoledne. Na místo vyjelo družstvo z profesionální stanice v Mariánských Lázních. Požár pak začali hasiči likvidovat okny v úrovni silnice a také vchodem do sklepa, do kterého se museli dostat násilně.

Celý sklep byl plný uskladněného dřeva, některé bylo už naštípané, jiné stále v kládách. Jen velmi obtížně se hasiči dostávali ke všem ohniskům, na místo tak byly povolány ještě dobrovolné jednotky z Drmoulu a Plané. Společně pak hasiči vynosili dřevo ven tak, aby se definitivně našla všechna ohniska. Po prohlídce místa požáru termokamerou a odvětrání se mohly jednotky po více než třech hodinách připravovat k odjezdu.

Celý zásah bylo nutné provádět v dýchací technice, vyšetřovatel požárů stanovil škodu na 80 tisíc korun, příčina je stále v šetření. Oheň zničil sklepní kóji a poškodil dřevěný strop. Do bytu nad sklepem se ale nerozšířil.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet