Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragický požár v Drahanovicích na Olomoucku

Po celkově klidné službě hasičů při noční oslavě příchodu Nového roku dnes 1. 1. 2011 krátce po osmé hodině ranní vyjížděly profesionální i dobrovolné jednotky k tragickému požáru v bytě na nádraží v Drahanovicích. Hasiči po vniknutí do bytu nalezli dvě zemřelé osoby a uhynulého psa.

Tísňová linka hasičského záchranného sboru přijala informaci o požáru v 08:16 a operační středisko vyslalo k likvidaci profesionální jednotku z centrální stanice v Olomouci rovněž společně s drážní jednotkou SŽDC z Olomouce. K místu tragédie vyjížděly také dobrovolné jednotky hasičů Drahanovice, Náměšt na Hané a Senice na Hané.

Zasahující jednotka po vniknutí do bytu nalezla dvě zemřelé osoby a uhynulého psa. Vzhledem k tomu, že byt byl uzavřený, nedošlo k velkému rozšíření požáru a tak lokalizace i samotná likvidace proběhla ve velmi krátké době. Jednotka následně provedla odvětrání bytu a poté místo požářiště preventivně překontrolovala. Na místě zůstala místní jednotka dobrovolných hasičů, která asistuje vyšetřovatelům Policie ČR ( stav k 11:00 )

Jak nám sdělil tiskový mluvčí Zdeněk Hošák : Co je příčinou vzniku požáru a rovněž i výše škody je v současnosti šetřena společně s Policii ČR krajským vyšetřovatelem příčin vzniku požáru.

Sdílet