Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jediná nehoda stála život pěti lidí

Dne 5. července 2005 v 18.21 hodin byla na operační středisko hasičů oznámena dopravní nehoda na silnici I/35 nedaleko Moravské Třebové. Jednalo se o střet osobního vozidla Renault Laguna a nákladního automobilu Tatra.

Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Moravské Třebové a Svitav, kteří ale i přes okamžitý zásah nedokázali pomoci posádce osobního vozidla. Ve zcela zdemolovaném Renaultu zahynuli čtyři lidé. Zdravotnická záchranná služba převezla do nemocnice jednu osobu, jež utrpěla těžká zranění. Při převozu do nemocnice ale na následky zranění tato osoba zemřela. Celkem tedy při nehodě v Renaultu Laguna zahynulo 5 osob.
Poté, co policisté zajistili všechny stopy k vyšetření nehody, hasiči vyprostili ze zdemolovaného vozidla čtyři bezvládná těla. Likvidace této nehody trvala více než tři hodiny.
Na tomto úseku se v noci na dnešek, přibližně 50 minut po půlnoci, stala další nehoda. Jednalo se o střet osobních vozidel Opel Kadet a Renault Laguna. Tato nehoda se obešla bez zranění.

Hasiči v posledních několika týdnech vyjíždějí na tento úsek silnice častěji k nehodám, které mají stále tragičtější následky. Připomeňme, že 15. června 2005 na tomto úseku silnice se střetl osobní automobil Škoda Superb s nákladním vozidlem MAN. Auta ihned po střetu začala hořet. Tříčlenná posádka Superbu na místě uhořela.


nstržm. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet