Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Poslední předání služby

Dne 1. 1. 2011 v 7:00 hodin na stanici HZS Dobříš ukončil po více než 31 letech službu příslušníka HZS ČR pan nstržm. Vlastimil Pavézka.

Za dlouhá léta vystřídal celkem 4 služební působiště, a to na stanicích Nymburk, Poděbrady, Příbram a Dobříš. Posledních osm let strávil na stanici Dobříš jako hasič ve družstvu směny „A“. Svým přístupem k plnění služebních povinností byl vzorem pro ostatní. Zvláště pak vynikal v pravidelném prokazování fyzické zdatnosti. Vlastimilovy bohaté zkušenosti přispívaly k odbornému rozvoji mladších kolegů, a tím patřil mezi skutečné opory příslušníků stanice Dobříš.

Po slavnostním předání služby se jednotka HZS v rámci kondiční jízdy vypravila i se svým bývalým kolegou, který obsadil čestné místo velitele prvního vozu, do jeho bydliště. Celý akt loučení byl dokončen předáním Vlastimila do „náruče“ manželky.

Ještě jednou bych při této příležitosti chtěl Vlastimilovi poděkovat za práci, kterou vykonal při službě pro občany České republiky a popřát pevné zdraví, spokojenost, a dlouhá léta zaslouženého odpočinku.

Příslušníci stanice Dobříš budou i v budoucnu potěšeni Vlastimilovou návštěvou. Věříme, že i on se bude rád vracet do hasičské party, s níž strávil polovinu svého dosavadního života.

npor. Ing. František Vacek
velitel stanice Dobříš

Sdílet