Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Technologie aquaparku zaplavila voda

Dne 1. 1. 2010 v 08:53 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po zaplavení technologií nového plaveckého areálu v Uherském Hradišti.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma zásahovými vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že při provozní havárii došlo k zaplavení značné části suterénu a sklepů s technologiemi aquaparku.

Správce objektu zjistil na Nový rok, že voda zaplavila značnou část technologických zařízení v podzemních částech nového plaveckého parku. Bylo nutné rychle jednat a zabránit dalším možným škodám.

Po příjezdu hasičů a rychlém průzkumu se ukázalo, že výška vody dosahovala místy až 70 cm. Odhadovaná zaplavená plocha mohla obsáhnout prostor asi 30 × 40 metrů. Postupně se podařilo uzavřít všechny přívody vody a zabránit jejímu dalšímu natékání do sklepů.

Velitel zásahu si nechal ze stanice vyslat technické vozidlo s větším množstvím čerpadel. Postupně bylo nasazeno devět elektrických a plovoucích čerpadel, kterými se dařilo odčerpávat i několik tisíc litrů vody za minutu.

Voda poškodila technologie parku, sítě, rozvody a servery. Hasičům se podařilo vodu odčerpat až po více než dvou hodinách, Sérií hadic byla voda odčerpávána do veřejné kanalizace před parkem. Odhadem bylo hasiči vyčerpáno asi 150 tis. litrů vody.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet