Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Desátý rok je za námi

Pro web POŽÁRY.cz byl rok 2010 přelomový. Vstoupili jsme do dalšího desetiletí života webu, aktivně jsme se ocitli na Facebooku a Twitteru, udělali si vlastní administrační systém a změnili jsme design. Před pár dny jsme také zaznamenali rekord ve sledovanosti.

Deset let webu

V roce 2010 web POŽÁRY.cz oslavil 10 let své historie. Zdálo se vám, že jsme na to málo upozorňovali a málo slavili? Zdálo se vám to dobře. Procházeli jsme složitou obměnou administračního systému. Na slavení ale není nikdy pozdě.

Třeba v roce 2011? Je k tomu několik důvodů. Bude PYROS, tedy největší veletrh PO u nás, bude dokončen web do podoby blížící se k 99% funkčnosti. Chystáme i další překvapení, která postupně představíme. Oslavu chystáme, jen zatím nevíme v jaké formě. Třeba nám poradíte. Chcete nějakou víkendovou párty? Nebo jen jednodenní sraz? Nebo to udělat formou soutěží tak, aby si každý přišel na své? Zkuste se zamyslet a poradit nám jak oslavit vstup do další dekády.

Facebook

Naše stránka na Facebooku je aktivní již třetím rokem. Naplno jsme ji začali využívat až v roce 2010. Během pár měsíců jsme získali několik tisíc fanoušků a v těchto dnech atakujete hranici 6 tisíc. Za to vám moc děkujeme. Chtěli bychom Facebook stále více využívat jako možnost, jak se k vám přiblížit.

Admin na míru a nový design

V roce 2010 jsme prošli a stále procházíme složitou změnou. Jak jste si všimli, změnili jsme design a administrativní systém. Sami jsme si ho vymysleli a navrhli tak, aby vyhovoval našim potřebám a ulehčil nám práci. Věříme, že to byla změna k lepšímu hlavně pro vás. Víme, že zavděčit každému se nedá, ale počet spokojených mailů a počet denních návštěv nás utvrzuje v tom, že to byl krok správným směrem.

Interschutz a IRON FIREMAN

V roce 2010 jsme překonali sami sebe v on-line zpravodajství. Zatím jsme nikdy na webu nerealizovali tak rozsáhlé zpravodajství z jedné události, jako z veletrhu Interschutz. Celkem 4 redaktoři pro vás připravovali textové i video zpravodajství po celou dobu veletrhu.

Soutěž IRON FIREMAN 2010 měla v tomto ročníku nejvíce závodníků na startu a nejvíce diváků ve své historii. Také jsme připravili nejrozsáhlejší doprovodný program, který probíhal každou hodinu po celou dobu soutěže.

SMS a další komunikační kanály

Jak jste si také mohli všimnout, dali jsme vám možnost zasílat nám informace pomocí SMS na redakční mobil 776 580 751. Díky těmto zprávám pak můžeme všechny informovat o dění ve vašem okolí a můžeme získávat další informace. Na webu je také v dolní části možnost zaslat rychlou zprávu redaktorům.

Nárůst sledovanosti

Údaj o sledovanosti pro běžného uživatele asi nemá příliš velkou cenu. Pro nás má ale cenu velikou. Nejen, že je to zrcadlo pro nás a naší práci, ale je to cenná a důležitá informace pro naše reklamní partnery. Jak jistě každý z vás chápe, reklama je pro nás důležitá. Nepobíráme žádné dotace – web funguje jen z peněz od našich partnerů. Bez jejich podpory bychom nemohli fungovat.

V prosinci 2010, tedy před několika dny, jsme překročili historickou hranici v denní sledovanosti webu. Sledovalo nás průměrně přes 10.500 uživatelů každý den.

Všem čtenářům děkujeme za přízeň, za články a informace, které nám aktivně posíláte. Nebojte se nám zaslat informace z vašeho kraje, z vaší hasičárny nebo třeba článek o činnosti, kterou děláte mimo zásahy. Děkujeme také za zprávy SMS. Hodně to pomáhá a díky těmto zprávám pak sháníme další informace.

Všem partnerům bychom chtěli poděkovat za podporu, kterou nám věnovali a bez jejich pomoci bychom tento web nemohli udržovat a vylepšovat.

Přejeme vám i vašim blízkým hodně štěstí a zdraví a plno pohodových dnů v roce 2011.

Sdílet