Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pondělí plné dopravních nehod

Jednotky profesionálních hasičů Královéhradeckého kraje zasahovaly dne 3. 1. 2011 zejména u dopravních nehod.

Hradec Králové

Profesionální hasiči z centrální stanice byli krátce po deváté hodině dopoledne povoláni k odstranění stromu, který měl blokovat silnici č. 35 z Hradce Králové na Brno. Hasiči projeli daný úsek silnice až ke Kolibě, ale nenarazili na žádný padlý strom, který by blokoval provoz. Jednotka se vrátila zpět na základnu.

K ohlášenému úniku plynu vyjeli hasiči z centrální stanice krátce po 18. hodině na Baťkovo náměstí v Hradci Králové. Hasiči speciálním přístrojem nenaměřili žádné hodnoty nebezpečného plynu v ovzduší. Zkontrolovali také obytné domy u náměstí a ani tam nezjistili žádný únik plynu. Jednotka předala místo události pracovníkům RWE a vrátila se na základnu.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

K dopravní nehodě osobního vozidla Škoda Forman a dodávky Renault vyjeli včera odpoledne profesionální hasiči z Dobrušky. K nehodě došlo na silnici č. I/14 mezi obcemi Podbřezí a Chábory. Po srážce se dodávka převrátila a skončila na pravém boku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a unikající provozní kapaliny zasypali sorbentem. Do příjezdu policejní hlídky řídili dopravu v místě události. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR. (foto: stanice Dobruška)

Jednotka dobrovolných hasičů z Dobrušky otevírala dveře bytu v domě s pečovatelskou službou v ulici Na Příčnici v Dobrušce. Jeho uživatelka si uvnitř bytu zabouchla léky.

Na pomoc s transportem pacienta vyjeli včera večer dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí do ulice Turkova v Týništi nad Orlicí.

Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Broumova byli ve 12:26 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou vozidel na silnici u obce Bukovice. Při srážce osobního vozidla Renault Megane a dodávky Fiat Ducato byli zraněni dva lidé. Hasiči po příjezdu na místo poskytli předlékařskou pomoc devětačtyřicetileté řidičce osobního vozidla a další jednadvacetileté ženě. Na místo vyjela pozemní záchranná služba z Broumova a vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby z Hradce Králové. Hasiči pomohli s naložením jedné zraněné ženy do vrtulníku a druhé do sanity. Zabezpečili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Po zadokumentování události Policií ČR pomohli s naložením dodávky na odtah a odstraněním osobního vozu z hlavní silnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Broumov)

Územní odbor Trutnov

K ohlášenému požáru v obchodním domě Tesco ve Dvoře Králové nad Labem vyjeli včera krátce po desáté hodině dopoledne místní profesionální hasiči. Před příjezdem na místo určení byla jednotka odvolána zpět na základnu. Jednalo se o planý poplach.

Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Jičína vyjeli k vyproštění osobního vozidla, které skončilo přední částí v potoce u Lužan. Nehoda se obešla bez zranění i úniku provozních kapalin do vody. Hasiči vyprostili automobil zpět na vozovku.

Požár kontejneru na odpad likvidovali včera večer profesionální hasiči z Jičína v ulici Smiřických v Jičíně – Starém Městě.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet