Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči utěsnili poškozenou plynovou přípojku

Dne 4. 1. 2011 v 10:13 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta ve Fryštáku. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavní cestě v obci došlo k havárii osobního auta zn. Mitsubishi L200.

Řidič nezvládl jízdu a s vozem havaroval mimo komunikaci. Po přejezdu chodníku narazil přední částí do plynové přípojky u domu, kterou poškodil. Z přípojky došlo k úniku plynu, poškozeno bylo také oplocení u domu.

Po havárii řidič s autem vyjel, aby zabránil případnému požáru unikajícího plynu. Své vozidlo odstavil na bezpečné místo, informoval o události na tísňovou linku 112 a vyčkal příjezdu hasičů i policistů.

Hasiči byli na místě za devět minut od výjezdu. Velitel zásahu potvrdil poškození plynové přípojky a unikající plyn do okolí. Na pomoc byli přivoláni specialisté plynárenské společnosti. Do příjezdu plynařů se hasiči pokusili únik plynu zastavit pomocí tmelu a bandáže. Zásah to byl úspěšný a provizorní těsnění vydrželo do dojezdu havarijní služby.

Během úterního rána vyjížděli hasiči na pomoc také k dopravním nehodám v Mařaticích, kde v 7:40 došlo ke střetu osobního a nákladního vozu. Hasiči zde museli vyprošťovat zničené osobní auto z pod nákladního a zlikvidovat uniklé provozní kapaliny. Vyjížděli jsme na pomoc také do obce Dolní Lhota, kde v 8:25 havarovala s osobníma autem mladá řidička. Při obou těchto událostech nebyl nikdo zraněn.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet