Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Prostory údržby výrobní haly byly značně poškozeny

Dne 4. 1. 2011 ve 23:02 hod. byli hasiči informováni o požáru střechy výrobní haly v obci Zašová na Vsetínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka městských hasičů z Rožnova pod Radhoštěm a jednotka dobrovolných hasičů ze Zašové. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlejšímu požáru objektů údržby a kotelny výrobní firmy.

Požár jako první zpozorovala sousedka, která si všimla požáru prostupujícího přes střechu objektu. Na místo okamžitě vyrazilo pět cisteren hasičů.

Hasiči z Valašského Meziříčí byli na místě za sedm minut od výjezdu. Velitel zásahu potvrdil požár střechy výrobního podniku a vydal pokyn k natažení vodního vedení. Požární útok byl veden z několika stran. Cílem bylo zabránit dalšímu šíření požáru na výrobní prostory firmy.

K požáru přijel také správce objektů, který asistoval hasičům při otevírání prostor a při orientaci v jednotlivých budovách. Hasičům se podařilo v dýchacích přístrojích proniknout do objektů údržby, kotelny a skladovacích prostor. Požár se podařilo lokalizovat asi po hodině intenzivního hašení. Další čas zabralo postupně dohašování a celková likvidace požáru. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo jen předběžně ohledáno. Výrobní hala o rozměru asi 60 × 12 metrů byla zasažena v jedné třetině. Požár zničil prostor kotelny, údržby a část skladu. Další šetření bylo odloženo na středeční dopoledne.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet