Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár místnosti se vzduchotechnikou v Uničově

K požáru místnosti se vzduchotechnikou, který se rozšířil i na izolaci výrobní haly, vyjížděly profesionální jednotky společně s dobrovolnými dnes ráno v Uničově, ulice Šumperská, v nové průmyslové zóně.

Informaci o požáru přijala tísňová linka hasičů v 08:26 a k likvidaci požáru vyslalo operační středisko dvě jednotky profesionálních hasičů z Uničova a Litovle, za posílení dobrovolnými jednotkami Uničov a Troubelice.

Po prvotním průzkumu profesionální jednotkou z Uničova bylo upřesněno, že hoří v místnosti se vzduchotechnikou a odtud se požár rozšířil nejen do vedení vzduchotechniky, do tepelné izolace opláštění místnosti ale i do zateplení střešních prostor.

Rovněž byl proveden průzkum v dýchací technice v zakouřených sousedících prostorech brusírny a kanceláři – to z preventivních důvodů, zda se ve výrobní hale nenacházejí osoby.

Jednotky zahájily hasební práce vysokotlakým proudem. Požárem zcela zasaženou místnost se vzduchotechnikou hasiči lokalizovali během několika minut. Následně bylo provedeno odkrytí a rozebrání tepelného opláštění a dohašování menších ohnisek izolace ve střešní konstrukci.

Hasiči na místě také provedli celkové odkrytí plechů a rozebrání požárem zasažené izolační hmoty. Poté byl opětovně proveden průzkum požářiště a místo bylo předáno majiteli.

Příčina vzniku požáru je v současnosti v šetření a výše škody byla stanovena na 500 tisíc korun.

Částečně převzato z webu www.hzsol.cz (autor Zdeněk Hošák, tiskový mluvčí)

Sdílet