Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střílel na hasiče když otevírali byt!

Dnes v noci na „obyčejnou otevíračku“ vyjeli i hasiči ze Satalic. V 0:40 hodin bylo potřeba v Praze 14 ve Vybíralově ulici otevřít byt. Běžná práce se však málem změnila v drama, když na zasahující hasiče začal někdo z druhé strany dveří střílet.

Ilustrační foto

Ozbrojený muž, zamčený v bytě o naši pomoc jednoznačně nestál. Byla nutná podpora policejního vyjednavače. Ten přijel krátce před půl druhou ráno. Vyčkávali jsme na místě až do příjezdu zásahové jednotky a na žádost Policie jsme přistavili k oknu onoho bytu automobilový žebřík a čekali na další příkazy.

Zásahová jednotka si však už poradila bez nás a tak jsme mohli ve 2:35 hodin nahlásit konec případu, protože z rozhodnutí velitele zásahu PČR jsme už nebyli na místě potřeba.

HZS Praha:

V posledních letech hasiči řeší více než požáry různé dopravní nehody či technické pomoci. Pomoc PČR nebo ZZS je na denním režimu, dva až tři výjezdy denně na „otevíračku“ bytu nejsou výjimkou.

Někdy hasiči najdou na zemi babičku, která upadla a už nemůže vstát, někdy se o své svěřence bojí sociální pracovnice, jindy požádá o pomoc PČR a pak hasiči otevírají třeba i prázdný byt apod.

por. Pavlína Adamcová
tisková mluvčí
HZS Praha
Sdílet