Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v technologiích odsávání kalírny v Hulíně

Dne 6. 1. 2011 v 08:01 hod. byli hasiči informováni o požáru v kalírně podniku v obci Hulín.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Kroměříže a Holešova se třemi cisternami, které posílily jednotky dobrovolných hasičů z Hulína a Holešova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v provozu kalírny podniku došlo k požáru v technologiích odsávání.

Požár v odsávání zasáhl část technologií v kalírně podniku. O požáru byli informováni hasiči, kteří ihned vyrazili na místo. Na požár ale také bleskově reagovali sami zaměstnanci, kterým se podařilo požár uhasit ještě před příjezdem povolaných jednotek hasičů.

Pomocí práškových hasicích přístrojů se podařilo zaměstnancům plameny velmi rychle lokalizovat i uhasit. Po příjezdu hasičů byly překontrolovány další části technologií odsávání v provozech a hala byla odvětrána. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Požár poškodil část technologií odsávání a způsobil škodu asi za 50.000 Kč. Příčinou vzniku požáru bylo vznícení usazenin v technologiích provozu kalírny.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet