Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár a zaplavení ve sklepě obytného domu v Holešově

Dne 6. 1. 2011 ve 13:46 hod. byli hasiči informováni o požáru v kanalizaci v Holešově. Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Holešova a Bystřice pod Hostýnem, které posílila jednotka dobrovolných hasičů z Holešova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru a následnému poškození vodovodního vedení v jednom z obytných domů.

Oznamovatel na tísňové lince uváděl, že vidí hustý kouř a jiskry vylétávající ze sklepního okna jednoho z bytových domů v Holešově. Na místo hned vyjely tři cisterny hasičů.

Po příjezdu pronikli hasiči v dýchacích přístrojích do sklepních prostor bytového domu, kde zjistili, že požár uskladněných věcí byl uhašen vodou z poškozeného vedení. Sklep se začal zaplavovat a hrozilo další poškození majetku. Sklep byl postupně odvětrán a hasiči nasadili čerpadla. O havárii byli informováni zástupci vodáren, kteří na místo vyslali havarijní službu.

Po dojezdu vodařů se podařilo utěsnit poškozené trubky vedení a zabránit dalšímu zaplavování sklepů. Při události nebyl nikdo zraněn. Požárem způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena.

Podle velitele zásahu došlo k situaci, kdy pravděpodobně děti vhodily do okna sklepa petardu, která zapadla na uskladěnné kartony v domě. Následně došlo k požáru, který vyprodukoval nejen hustý a viditelný kouř, ale také poškodil plastové části potrubí s vodou.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet