Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pátý ročník mezinárodní mistrovství České republiky dobrovolných hasičů a záchranářů ve vyprošťování proběhl v Milevsku

O víkendu 17.-18. 4. 2015 se konal v Jihočeském Milevsku V. ročník Mezinárodního mistrovství ČR ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel, určeného pro dobrovolné hasiče a záchranáře.

Program soutěže zaměřený zejména pro diváky odstartoval již v pátek odpoledne a to dětskou soutěží v požárním útoku, dále následovaly statické ukázky techniky hasičů a záchranářů.

Po setmění mohli diváci sledovat spolupráci složek IZS při nočním zásahu u dopravní nehody.

Od časného Sobotního rána se na plochu začala sjíždět soutěžní družstva z různých koutů ČR. Celkem tak do Milevska dorazilo 10 družstev z Čech, Moravy a Slezska. Po slavnostním zahájení soutěže, kterého se zúčastnili hosté z řad zástupců kraje, města Milevska a OSH Písek byly odstartovány soutěžní pokusy družstev.

Diváci tak sledovali akční podívanou, kdy jednotlivé zásahy byly odstartovány příjezdem techniky k připravenému scénáři.

Celý soutěžní den byl pro návštěvníky připraven doprovodný program. Největším lákadlem byl otočný simulátor pojišťovny Generali a různé soutěže s partnery akce určené pro nejmenší diváky

Okolo 17 hod byla soutěž ukončena a provedeno vyhlášení výsledků.

Třetím nejlepším družstvem se stal sbor dobrovolných hasičů Lochenice z Královehradeckého kraje. Stříbrná medaile putovala do Moravskoslezského kraje kam ji vybojovalo družstvo dobrovolných hasičů ze Šenova. Vítězem V. ročníku soutěže MMČR – VZOHV se stalo družstvo dobrovolných hasičů ze Středočeských Votic .

Sdílet
Přiložené soubory
VÝSLEDKY V MMČR VZOHV MILEVSKO 2015.pdf zobrazit online PDF 232 kB