Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z auta zůstal jen skelet

Dne 15. 7. 2005 v 15:51 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u obce Salaš.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcemi Salaš a Bohuslavice u Zlína došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. Š Favorit.

V době příjezdu hasičů bylo celé vozidlo v plamenech a vedle auta hořel suchý porost silničního břehu a blízký strom. Hasiči bleskově natáhli jeden proud vody a rychlým zásahem se jim podařilo zabránit rozšíření požáru na pole s uzrálou pšenicí. Postupně byl požár lokalizován a uhašen. Po uhašení bylo vozidlo dál ochlazováno vodou a prohlédnuty jednotlivé části vozu. Při zásahu a požáru nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo ohledáno. Řidič vozidla uvedl, že při jízdě od Salaše uslyšel nejdříve slabou ránu a hned si všiml plamenů na boku auta. Vzápětí s vozidlem zastavil u krajnice, ale plameny byly stále silnější. Kolemjedoucí řidiči mu poskytli ruční hasicí přístroje, ale jejich účinnost byla na zvládnutí takového požáru malá. Příčinou vzniku požáru byla závada na palivovém systému vozu a způsobená škoda byla odhadnuta na 50.000 Kč.

Při požáru a hašení byla zastavena doprava, která byla následně obnovena pouze po jedné polovině vozovky a řízena hlídkami policie.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet