Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

PYROS – postřehy z tiskové konference

Veletrh, který již žije dvacet let

Ve dvanáct hodin skončila tisková konference, na které vedení brněnského veletrhu, společně s generálním ředitelem HZS ČR Miroslavem Štěpánem, policejním prezidentem Policie ČR Jiřím Kolářem a 1.náměstkem Ministerstva práce a sociálních věcí ing. Šimerkou, uvedlo trojlístek bezpečnostních veletrhů.

Všichni společně se shodli na tom, že letošní ročník veletrhů dává ucelený pohled na vnitřní bezpečnostní strategii státu v rámci tvorby IZS.

Miroslav Štěpán zdůraznil, že spojení těchto veletrhů podtrhuje souvislost s veletrhem Interprotec, vzhledem k tomu, že se hasiči musí při své náročné práci chránit. S veletrhem ISET je pak spojení v bodech týkajících se ochrany obyvatelstva a rizik spojených s terorismem.

Nejvíce se Miroslav Štěpán rozzářil ve chvíli, kdy mohl hrdě prohlásit, že během povodní dokázal IZS evakuovat do bezpečí 94 tisíc osob. Tato skutečnost údajně zarazila i návštěvníky z Kanady, kteří měli zkušenost s evakuací pouze 25 tisíc osob.

Miroslav Štěpán také připustil, že IZS měl při povodních problémy. Zejména ho mrzely těžkosti se spojením a technickým vybavením.

Na otázku, o jakou část veletrhu se Miroslav Štěpán nejvíce zajímá, redaktorovi serveru pozary.cz odpověděl, že jako soukromá osoba ho nejvíce zajímá technika. Jako generální ředitel nemůže preferovat žádnou zvláštní část veletrhu. Veletrh se mu líbí jako celek, který na vysoké úrovni reprezentuje IZS.
Sdílet