Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě dopravní nehody s únikem provozních kapalin

Jednotky profesionálních hasičů během dne 12. 1. 2011 vyjížděly k likvidacím následků po dopravních nehodách. V prvním případě se jednalo o dopravní nehodu na komunikaci z Olomouce na Šternberk nedaleko Bělkovic. U druhého případu v Prostějově po dopravní nehodě zasahovala jednotka požární stanice Prostějov.

Nehoda nákladního vozidla s únikem PHM, kom. Olomouc – Šternberk

Informaci o dopravní nehodě nákladního vozidla, které po kolizi sjelo mimo komunikaci a došlo k úniku provozních kapalin do půdy, přijala tísňová linka hasičů v 08:15 hod a k události byla operačním střediskem vyslána jednotka z požární stanice ve Šternberku. Hasiči na místě zajistili proraženou nádrž na naftu a provedli zasypání sorbentem. Došlo zde k úniku cca 800 litrů nafty do půdy a k místu byla povolána sanační firma pro odtěžení zeminy. Nákladní vozidlo následně vyprostila odtahová služba. Místo dopravní nehody si převzala Policie ČR a jednotka se vrátila zpět na svou základnu.


Nehoda dodávkového a osobního vozidla v Prostějově, ul. D.Horáka

Pomoc hasičů po dopravní nehodě dodávkového vozidla s osobním vozidlem si vyžádala událost, kterou tísňová linka hasičů přijala ve 09:50 hod. Operační středisko k likvidaci úniku provozních kapalin na komunikaci vyslalo osádku z požární stanice v Prostějově. Ta na místě likvidovala únik oleje na vozovku. Následně se jednotka vrátila zpět na svou základnu.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet