Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Ostrova čerpali vodu

Dnes v 08:02 vyjela jednotka Ostrov do městské části obce Kfely k nahlášené události – voda na vozovce. Po příjezdu na místo zjistila, že propustě pod vozovkou nestačí současnému průtoku vody, která přitéká z okolních polí.

Jednotka provedla uzavření komunikace do obce Kfely a na komunikaci Ostrov Hroznětín nechala nainstalovat dopravní značení. Zpět se vrátila v 08:50. V 09:15 vyjela jednotka opět do obce Kfely, kde docházelo k zatopení sklepů ve dvou rodinných domech.

Na místě zjistila, že voda z polí protéká těsně kolem domů a do sklepů se dostává podle vodovodních přípojek. Jednotka se snažila najít propust pod silnicí, což se vzhledem k vysoké hladině a kalné vodě nepodařilo.

Majitelé jednoho z domů si instalovala do sklepních prostor dvě ponorná čerpadla. S druhou majitelkou se jednotka domluvila, že jí vodu vyčerpá ve večerních hodinách až voda z polí opadne. Ve 12:25 vyjela jednotka do Ostrova na Hlavní Třídu, kde byl nahlášen silný zápach acetonu. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že zápach pochází z přízemního bytu.

Po otevření bytu majitelem zde byla nalezena osoba, která čichala aceton. Hasiči provedli odvětrání bytu a místo předali MP.

18:37
Jednotka Ostrov z důvodu neustálého zvyšování hladiny potoku Bystřice až na druhý stupeň byla nucena provést v zámeckém parku doplnění povodňové hráze pevnou překážkou. Poté byla požádána vedením města o napytlování písku a položení pytlů na komunikaci do obce Kfely, kde se potok již vyléval z břehu a znemožnil přístup a příjezd k rodinným domkům.

Josef Černý, Hasiči Ostrov

Sdílet