Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ze zdemolované kabiny hasiči vyprostili řidiče

Pomoc hasičů si ve večerních hodinách 14. 1. 2011 vyžádala dopravní nehoda nákladního vozidla, které po kolizi zůstalo v příkopu mimo komunikaci. Ve zcela zdemolované kabině zůstal zaklíněný řidič vozidla. Následky nehody si vyžádaly nutnost přečerpat nejen převážený náklad ale i provozní kapaliny.

K havárii došlo nedaleko obce Tři Dvory ve směru od Litovle. Tísňová linka přijala informaci v 19:12 hodin. V nákladním vozidle zůstal po nárazu v kabině uvězněn zraněný řidič. Operační středisko na místo vyslalo jednotky z požárních stanic Litovel a Uničov.

K zaklíněnému osobě se hasiči dostali ze strany dveří řidiče a po vyproštění jej předali k ošetření přivolané Zdravotnické záchranné službě. Po silném nárazu do stromů u krajnice se vozidlo převrátilo na bok a následkem toho došlo k průrvám na nádrži převážené cisterny se syrovátkou tak i nádrží na pohonné hmoty.

Jen několik metrů kde zůstalo vozidlo v příkopě je vodní tok a hrozil únik PHM na vodní plochu. Hasiči z těchto nádrží přečerpali naftu do náhradní nádrže, která byla dovezena na valníku z centrální požární stanice v Olomouci . Pro přečerpání syrovátky z havarované cisterny byl přistaven náhradní vůz a hasiči rozřezáním pláště nádrže připravili otvory pro přečerpání do náhradní cisterny.

Během zásahu nebyl přerušen provoz na komunikaci vedoucí z Litovle na Pńovice a vozidla zde mohla projíždět za snížení rychlosti kyvadlově.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Wikipedia.org – Syrovátka

Syrovátka je žlutozelená tekutina, která zbyde po sražení mléka. Syrovátka je vlastně mléčné sérum, které se získává po odstranění kaseinu z mléka. V praxi to vypadá asi tak, že se mléko úmyslně srazí a vznikne tuhá část kasein, což je v podstatě tvaroh a tekutá část, které se občas říká mléčné sérum, což je syrovátka.

Sdílet