Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Voda v Ústeckém kraji zaměstnala hasiče po celou noc

Od půlnoci 15.1. čerpaly hasičské jednotky v Ústeckém kraji vodu ze zatopených objektů a míst na 29 místech. Nejvíce na Lounsku – 17, Comutovsku – 7 a Děčínsku – 6.

Ilustrační foto

V devíti lokalitách bylo prováděno čistění toků, stavba hrází a odstrańování překážek. Na 5 místech – v Rumburku, Rašovicích, Žatci, Křešicích a Dolní Poustevně – monitorovali hasiči stav vodních toků.

Ve 3:20 Hasičské jednotky – PS Louny a SDH Cítolíby evakuovaly ze zahrádkářské kolonie v Lounech ve směru na Dobroměřice 8 lidí a 6 psů. Některé z evakuovaných odvezla městská policie na přespání do domova Důchodců. Psi byli předáni majitelům, kteří se dostavili. Na místo se dostavila také odchytová stanice.

V 5:17 vytáhla hasičská jednotka PS Varnsdorf z Mandavy ve Varnsdorfu chlapce, který spadl po pás do vody. Jednotka použila žebřík a lano. Zachráněného stabilizovala ve svém autě až do příjezdu zdravotnické záchranné služby.

V 8:43 hasičské jednotky PS Žatec a SDH Postoloprty vytáhly za pomoci člunu ze zatopeného kukuřičného pole dvaaosmdesátiletou ženu, která stála po pás ve vodě. Hasiči ženu zabalili do dek a předali zdravotnické záchranné službě.

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet