Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Co nového má HOLMATRO na PYROSU ?

Navštívili jsme firmu JAGA, výhradního dovozce výrobků HOLMATRO pro Českou a Slovenskou republiku. Zajímalo nás jaké novinky představují na letošním Pyrosu.

Ing.Jamrych nás ochotně seznámil s celou řadou výrobků, z nichž nás zaujaly například podpěrné tyče, které jsou patentem Holmatra. Lze jich úspěšně použít například při zajištění vozidel ležících na boku, aby při práci záchranářů nedošlo k převržení a tím k ohrožení zasahujících hasičů. Vyrábějí se v několika velikostech až do délky 4 metrů, které udrží až 10 tun, což stačí i na kamion. Jak jsme si sami vyzkoušeli, práce je s nimi velice jednoduchá, protože díky duralové konstrukci byla jejich hmotnost snížena na minimum.

Další zajímavou novinkou je akumulátorové vyprošťovací zařízení s kombinovanými čelistmi, které lze úspěšně použít v místech, kam se nedostane vůz s klasickým zařízením. Čelisti jsou tlakovány hydraulicky, ale na rozdíl od běžného zařízení se spalovacím motorem je zde použit elektromotor. U Holmatra mysleli také na hasiče, jelikož toto zařízení váží pouhých 14,8 kg. Pracovat na jedno nabití vydrží asi jeden a půl hodiny. Lze je připojit i na 24V autobaterii.

HOLMATRO se výrobou záchranářského vybavení zabývá už více než 50 let. V Československu se první výrobky objevily v roce 1986. Od roku 1991 má výhradní zastoupení Holmatra firma JAGA a kromě záchranářských technologií nabízí i hydrauliku pro průmyslové použití. Samozřejmostí je nonstop servis, v rámci kterého je možné v nutných případech řešit poruchu na místě zásahu,výměnným způsobem.

Jedním z velkých uživatelů firmy HOLMATRO je například Hasičský záchranný sbor Českých drah.

WWW.HOLMATRO.COM
Sdílet