Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči asistují u nahlášené bomby v Praze 8

Jednotka hasičů hl.m. Prahy právě zasahuje v Sokolovské ulici v P-8, kde asistuje u nahlášené bomby. Na místě CAS 15 z HS-1, je přerušen tramvajový provoz a uzavřena ulice.

Ilustrační foto

Kpt. Bc. Eva Miklíková, Policie ČR:

V úterý dne 18. ledna letošního roku krátce před půl dvanáctou polední přijala Policie ČR anonymní telefonát o uložení výbušniny na ulici Sokolovská v Praze 8.

Vzhledem k charakteru telefonátu, který nebyl zprvu příliš jasný, museli policisté vyhledat přesné místo, kde by měla být výbušnina uložena. Následně bylo zjištěno, že se jedná o administrativní budovu, ve které sídlí několik firem. Policie okamžitě přijala příslušná opatření. Vstup do budovy uzavřela, stejně tak, jako přilehlou komunikaci, na které ve spolupráci s pracovníky Dopravních podniků hlavního města Prahy prováděla odklon dopravy.

Z budovy evakuovala přibližně 200 osob a začala s důkladnou prohlídkou. Na místě byl přítomen také policejní pyrotechnik se psem, pro případ, že by byl nalezen nějaký podezřelý předmět. Vzhledem k tomu, že anonym uvedl přesnou dobu, kdy by mělo k výbuchu dojít, trvalo bezpečnostní opatření několik hodin. Prohlídka ale byla naštěstí negativní, policisté žádný podezřelý předmět ani výbušninu nenalezli. Opatření tak bylo krátce po půl páté odpoledne ukončeno.

Policie nyní tento případ vyšetřuje jako trestný čin šíření poplašné zprávy. Pokud by byl pachatel dopaden, hrozil by mu trest odnětí svobody nejméně na dva roky.

Sdílet