Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: V Brně se střetla dodávka s vlakem

K železniční dopravní nehodě dnes dopoledne hasiči vyjížděli k přejezdu u Čermákovy ulice v Brně-Starém Lískovci.

Dodávkové vozidlo Daewoo se na přejezdu střetlo s osobním vlakem. Než se strojvedoucímu podařilo zastavit, vlak dodávku před sebou zhruba 200 metrů tlačil. V kabině zůstal vážně zraněný 51letý řidič. Ve vlaku nebyl nikdo zraněn. Nehoda byla hasičům na tísňovou linku ohlášena v 10.27 hodin, na místě zasahovaly jednotky HZS Jihomoravského kraje ze stanic v Točné a Bauerově ulici a jednotka hasičů Správy železniční dopravní cesty.

Při příjezdu hasičů již cestující z vlaku vystoupili. Zraněného řidiče dodávky se z kabiny podařilo vyprostit bez použití hydraulického nářadí. Ke stabilizaci krční páteře hasiči muži nasadili ochranný límec, zraněného uložili do vakuových nosítek a odnesli do sanitky zdravotnické záchranné služby.

Na vozidle hasiči udělali protipožární opatření, únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Po vyšetření a zadokumentování nehody pak hasiči z jednotky Správy železniční dopravní cesty pomocí vyprošťovacího jeřábu odstranili z kolejiště. K vyprošťování dodávky museli pomocí motorové pily odstranit část větví stromů na svahu u trati. Po dobu vyšetřování a odstraňování následků nehody byla doprava na železniční trati v obou směrech zastavena.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet