Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů při zřícení části domku ve Slavoníně v Olomouci

Jednotka profesionálních hasičů byla dnes 20. 1. 2011 v ranních hodinách vyslána na ulici Zolova v Olomouci místní části Slavonín. Zřícená štítová stěna po pádu zasahovala do komunikace. Nezvyklý počet podobných událostí tohoto typu již v tomto týdnu potřetí vyžadoval zásah hasičů.

Tísňová linka Hasičského záchranného sboru přijala ve 04:52. Operační středisko k zajištění místa události vyslalo z centrální požární stanice společně s osádkami prvního a druhého výjezdu i technický automobil. Provedeným průzkumem objektu za účasti obyvatelů sousedního domku bylo potvrzeno, že se jedná o neobydlený dům užívaný stavební firmou jako pracovní a skladovací prostory. Zdivo štítové stěny se sesunulo i na přilehlý chodník a komunikaci. Naštěstí v době pádu nikdo okolo neprocházel a ani neprojížděl.

Hasiči na místě provedli vytýčení bezpečné zóny a přivolali statika. Za účasti majitele objektu byla provedena asistence při kontrole statikem a následně dle jeho pokynů zde bylo nařízeno omezení rychlosti na přilehlé komunikaci. Událost byla písemně předána přivolané hlídce městké policie a jednotka se vrátila zpět na svou základnu.

Hasiči tak v tomto týdnu již potřetí zasahovali u podobných událostí.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet