Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Pyrotechnik zneškodnil podezřelý kufr v Letňanech

Ve čtvrtek dne 20. ledna letošního roku krátce před půl dvanáctou polední oznámili pracovníci peněžního ústavu na ulici Veselská v Praze 9, že u nich došlo k loupežnému přepadení.

Neznámý pachatel zde vyhrožoval výbušninou, o které tvrdil, že exploduje, pokud nedostane peníze. Požadoval vydání asi 10 miliónů korun, dostal ale řádově stovky tisíc. Mezitím už o případu byli informováni policisté, kteří se na místo dostavili během několika minut.

Podezřelého zadrželi ve chvíli, kdy vycházel z pobočky, a předvedli na služebnu. Na místě zůstal kufřík, který muž s sebou do banky přinesl. Vzhledem k tomu, že nebylo jasné, co přesně obsahuje, přistoupila policie k uzavření parkoviště přilehlého obchodnímu centru a z bezpečnostních důvodů přivolala záchrannou službu a hasiče.

Policisté začali ve spolupráci s městskými strážníky odklánět dopravu. Krátce před patnáctou hodinou pyrotechnik podezřelý kufřík přímo na místě bezpečně zneškodnil. Jeho pozůstatky si převzal k odborné expertíze. O výbušninu se ale nejednalo.

Zadržený pětatřicetiletý cizí státní příslušník s trvalým pobytem na území České republiky je nyní vyšetřován pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže. Ještě dnešního dne bude z tohoto trestného činu obviněn a zároveň bude podán podnět státnímu zástupci na jeho vzetí do vazby. Pokud bude odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody od 5 do 12 let.

FOTO a VIDEO: SDH Praha – Březiněves

Kpt. Bc. Eva Miklíková
Policie ČR

Sdílet