Úterý 7. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči museli vystřihávat vážně zraněného řidiče

Dne 24. 1. 2011 ve 14:50 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u obce Stupava.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z obce Koryčany. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50, v kopcích mezi obcí Stupava a Buchlovice, došlo k těžké dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Nissan Primera a nákladním autem zn. Iveco.

Řidič osobního auta vyjel v zatáčkovitém úseku silnice do protisměru, kde se střetl s nákladním autem. Při nehodě došlo k těžkému zranění řidiče v osobním voze, který zůstal zaklíněn ve vraku svého auta. Na místo vyrazili hasiči, zdravotníci i policisté. Řidič nákladního auta nebyl zraněn.

Po příjezdu na místo museli hasiči bleskově připravit speciální vyprošťovací zařízení. Za pomoci hydraulických nástrojů a rozpínáků se hasiči postupně dostali k řidiči. Následně bylo uvolněno sevření kolem velmi těžce zraněné nohy a muž byl vytažen ven.

Okamžitě si ho do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která ho dále ošetřila. Po nutné péči a stabilizaci byl řidič odvezen do nemocnice k hospitalizaci.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena doprava na hlavním tahu a řízena hlídkami policie. Po zadokumentování nehody pomohli hasiči s odklizením následků a s očištěním vozovky od střepů i uniklých provozních kapalin.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet