Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další požár části bývalé tržnice v centru města Zlína

Dne 24. 1. 2011 v 18:23 hod. byli hasiči informováni o požáru střechy bývalé tržnice v centru města Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami a automobilovým žebříkem, kterou posílila jednotka hasičů statutárního města Zlína s další cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru části střechy a konstrukcí bývalé tržnice.

Jako první na místo dorazili městští hasiči z části Prštné, následováni profesionály ze zlínské stanice. Nejdříve museli hasiči pomocí rozbrušovací pily násilně překonat uzavřenou kovovou bránu do areálu bývalé tržnice. Po otevření vrat vstoupili hasiči v dýchacích přístrojích do hořící části stavby.

Několika proudy vody se jim podařilo velmi rychle požár lokalizovat a zabránit rozšíření plamenů do dalších částí i dřevěných konstrukcí. Celková likvidace požáru zabrala necelou hodinu.

Během zásahu a průzkumu v areálu tržnice byl nalezen muž, kterého se hasičům podařilo včas evakuovat a zachránit ze silně zakouřených prostor zásahu. Muž v bývalé tržnici přebývá, ale naštěstí byl mimo bezprostřední dosah plamenů. Při požáru nebyl muž zraněn.

Na místo přijel také vyšetřovatel hasičů ze Zlína, který společně se strážníky a policisty sbíral informace o požáru. Důležité bude také svědectví evakuovaného muže. Případ je nadále v šetření. Požárem způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů zatím vyčíslena.

V krátké době jde už o druhý požár bývalé tržnice v centru krajského města. O předcházejícím požáru jsme rovněž informovali zde

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet