Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořelo křeslo, kabina nákladního auta a poštovní schránka

V průběhu pondělí 24. ledna 2011 museli hasiči v Olomouckém kraji zlikvidovat požáry křesla na balkoně, kabiny nákladního vozidla a poštovní schránky.

Požár křesla byl nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 7:49 hodin na nábř.Dr.E.Beneše v Přerově. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Přerova, hasiči SŽDC a dobrovolní hasiči z Přerova. Po příjezdu hasiči zjistili, že na jednom z přízemních balkonů čtyřpodlažního bytového domu doutná křeslo. Hasiči jej uhasili a odjeli zpět na základnu. Výši škody stanovil vyšetřovatel na 800 korun, příčinou vzniku požáru bylo kouření.

Požár v kabině nákladního vozidla u obce Horní Moštěnice byl nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 12:32 hodin. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Přerova, kteří po příjezdu zjistili, že požár v pojistkové skříni nákladního vozidla byl již uhašen řidičem před jejich příjezdem. Za jízdy si řidič všiml kouře, zastavil a požár uhasil vodou z PET lahve. Hasiči místo požáru zkontrolovali a vrátili se zpět na základnu. Výši škody stanovil vyšetřovatel na 50 tisíc korun, uchráněn byl majetek v hodnotě 1 milion korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada v elektroinstalaci vozidla.

Poštovní schránku na rohu ulic Kollárova a Svatoplukova v Prostějově zachvátil v pondělí 24. ledna 2011 v 13:43 hodin požár. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova, kteří požár zlikvidovali pomocí vysokotlakého proudu. Požár zničil vhozené dopisy, výše škody a příčina vzniku požáru jsou v šetření.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Sdílet