Úterý 7. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sněžení ve Zlínském kraji znovu komplikovalo dopravu

Dne 25. 1. 2011 zasáhlo Zlínský kraj znovu sněžení, které způsobovalo komplikace hlavně v dopravě. Hasiči vyjížděli na pomoc k několika dopravním nehodám, při kterých se zranilo několik osob.

08:20 – Uherské Hradiště Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela na pomoc po hlášené dopravní nehodě na hlavní průjezdní komunikaci městem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na křižovatce nedaleko naší stanice došlo ke střetu osobního auta a dodávky.

Doprava na hlavním tahu byla omezena a hasiči řídili provoz až do příjezdu hlídky policie. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči likvidovali sorbenty. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

07:43 – Valašské Meziříčí Jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí vyjela se svým speciálem na pomoc po hlášené dopravní nehodě. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u masokombinátu došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Š Felicia a Citroen Berlingo.

Podle svědků dostala řidička prvního auta smyk a při havárii mimo komunikaci narazila do protijedoucího vozu. Její auto následně skončilo v příkopu, kde se převrátilo na střechu. Ve voze cestovaly společně s řidičkou dvě malé děti. Řidič druhého vozu nebyl zraněn.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Posádka zdravotnické záchranné služby si do své péče převzala zraněnou řidičku i její dvě děti. Po ošetření byli všichni odvezeni do nemocnice. Doprava na místní komunikaci byla částečně omezena.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet