Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Když chce kočka býti hasičem

Sobota dopoledne, je čas odlehčit mnohdy náročná hasičská témata. Mnozí z vás jistě zaznamenali video, které uniklo z tajného výcvikového táboru pyrokoček – kočička, která při zvuku sirén vyhlíží a čeká, co se bude dít.

My jsme však pronikli přímo do útrob výcvikového tábora a zaznamenali jsme pro vás kompletní výcvik. Hned, jak se kotě narodí, je drilem tlačeno k základní hasičské schopnosti – sjíždět z horních pater k zásahovým vozům.

Tuto naučenou schopnost si následně kočky drží celý život.

V dalším stupni tréninku hraje svou roli také oheň – aby kočky mohly ohně zapalovat, musí se je naučit také dokonale hasit. Ve videu vpravo vystupuje zkušená kočka, rekrut vlevo prozatím nesebral tolik odvahy pro vystupování před kamerou.

Časem se výcvik zdokonaluje a přidávají se další a další plameny.

Dále je v kočkách vyvolávána nutkavá potřeba „zažehnout oheň“, což nám předvádí v noci skoro neviditelný prototyp pyrokočky venkovní.

Aby nedošlo k odhalení celého kočičího úmyslu, působí v táboře také IT oddělení, starající se o udržování správných názorů na webu POŽÁRY.cz. V komentářích tak můžete pod různými přezdívkami potkat ukryté IT pyrokočky. Nevěříte? Určitě uvidíte pod tímto článkem.

Velitel tábora má samozřejmě velkou odpovědnost a všechny svoje povinnosti pilně plní… z postele.

Situace je v současné době nestálá a nadále ji sledujeme.

Sdílet