Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Včera jednal předseda Odborového svazu hasičů s ministrem vnitra

O tom, že platy hasičů nepoklesly ani o 6,3 %, slíbených ministrem vnitra ani o 10 %, avizovaných vládou již po obdržení rozhodnutí ve věcech služebního poměru, a po dopočtení snížené odměny za služební pohotovost nepochybuje ani jeden hasič z přímého výkonu služby, dokonce po převzetí platového výměru ani většina občanských zaměstnanců.

Ilustrační foto

Při včerejší schůzce předsedy Odborového svazu hasičů s ministrem vnitra, na které předseda argumentoval konkrétními případy se však zdálo, že informace o snížení platů o 13,5 až 18,5 %, je pro pana ministra nová, stejně tak jako informace o záměru generálního ředitele HZS ČR, celý objem nevyplacených platů za 302 neobsazených míst převést do provozních výdajů.

Vzhledem k tomu, že dnes se jednalo o schůzku více ministrů s představiteli čtyř odborových svazů na které nebylo možné podrobně rozebrat to co hasiče momentálně nejvíc pálí, domluvil předseda OS hasičů samostatné jednání s panem ministrem na 7. února 2011.

Na tomto jednání předloží OSH jednotlivé konkrétní případy, které překračují proklamovaný rámec snížení platů. Na další schůzce 17. února 2011 se obě strany dohodnou jak dále tento nerovný stav u jediného bezpečnostního sboru oproti zbývajícím pěti sborům řešit.

Zdeněk Juřík 1. místopředseda OS hasičů

Sdílet