Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva nedělní dopolední požáry ve Zlíně

Dne 30. 1. 2011 vyjížděli opakovaně profesionální i městští hasiči ze Zlína na dva hlášené požáry, při kterých se zranili dva lidé.

11:27 – Zlín, Letná

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela jedním zásahovým vozem, znovu posílena o jednotku hasičů statutárního města Zlína, na hlášený požár u jednoho z typických rodinných domů. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru nástěnky v chodbě obytného domu.

Oznamovatelka informovala hasiče na tísňové lince o neidentifiko­vatelném požáru u vchodu do bytového domu. Kouř následně zaplnil společné prostory domu a chodby. Mladá žena se následně po otevření bytových dveří nadýchal nebezpečných zplodin hoření a na ošetření jí byla povolána posádka zdravotnické záchranné služby. Po ošetření byla odvezena do nemocnice na vyšetření.

Hasiči místo požáru překontrolovali a zabezpečili proti dalšímu případnému rozhoření. Po příjezdu vyšetřovatele hasičů bylo zjištěno, že požár polystyrenové nástěnky byl založen úmyslně a případ proto nadále šetříme společně s policií. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 1000 Kč.

06:10 – Zlín, Prštné

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela dvěma cisternami, posílena o jednotku hasičů statutárního města Zlína, na hlášený požár garáže v části Podhoří. Ze stanice profesionálů na místo vyjel také velicí důstojník směny. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru části dvojgaráže u rodinných domů.

Před příjezdem hasičů se majitel snažil do garáže dostat, ale přitom se o kliku lehce popálil na ruce. Drobné zranění mu následně ošetřili zasahující hasiči.

Cisterny hasičů dorazili do pěti minut a velitel zásahu potvrdil požár střechy dvojgaráže mezi dvěma rodinnými domy. Postupně bylo nataženo vodní vedení a po krátké chvíli byly plameny hasiči lokalizovány. Celkové uhašení požáru však trvalo asi dvě hodiny, kdy hasiči museli rozebrat část střešní konstrukce a dohasit skrytá ohniska v trámoví střechy.

Po příjezdu vyšetřovatel hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření hasičů, kdy není vyloučena nedbalost. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 55.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 100 tis. Kč. Jedna garáž cela vyhořela, druhá byla zasažena jen částečně na společné střeše.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet