Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Hulíně hořela autoopravna

Dne 31. 1. 2011 v 11:38 hod. byli hasiči informováni o požáru v mototechně v Hulíně.

Na místo postupně vyjely tři jednotky profesionálních hasičů z Kroměříže, Holešova a Otrokovic, které posílily další dvě jednotky dobrovolných hasičů z Hulína a Holešova. Ze Zlína na místo vyjel také velicí důstojník směny. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlejšímu požáru autoservisu.

Jeden zaměstnanec servisu pracoval na vozidle, když došlo k požáru. Sám se také snažil požár hasit pomocí tří práškových přenosných hasicích přístrojů i zahradní hadice s vodou, ale na rychle sílící plameny to nestačilo. Včas se mu podařilo dostat z dílny pouze jeden čtyřkolový motocykl. Na pomoc museli vyjet hasiči.

Jako první dorazila jednotka profesionálů z Kroměříže, a to už za šest minut od výjezdu. Velitel potvrdil rozsáhlý požár a hasiči v dýchacích přístrojích začali postupně pronikat do hořící dílny. Z dalších cisteren přijíždějících jednotek byly rozvinuty další proudy vody a hasební útok byl veden také z vnější strany stavby. Prioritou byla také záchrana samotného objektu a ohrožených střech.

Zaměstnanec hasičům sdělil, že jedno z vozidel zaparkovaných v dílně je na alternativní pohon LPG. Hasiči postupovali opatrně k vraku, který byl v plamenech a po jejich sražení dál vozidlo i tlakovou nádrž ochlazovali. Jen lokalizace požáru zabrala více než hodinu intenzivního hašení. Celková likvidace byla hlášena krátce před půl druhou odpoledne. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po dobu zásahu hasičů byla omezena průjezdnost centrem města Hulín. Doprava byla řízena kyvadlově hlídkou policie, a to po jedné polovině vozovky.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Zaměstnanec uvedl, že v dílně pracoval na opravě jednoho z vozů, když došlo k požáru. Plameny zničily dílnu, vybavení, dvě osobní auta a dva motocykly. Požárem a kouřem byla poškozena právě rekonstruovaná bytová jednotka nad dílnou a dále i prodejna náhradních dílů ve společném objektu.

Jako příčina vzniku požáru byla s největší pravděpodobností nedbalost při ponechání nádob s hořlavinami v těsné blízkosti topného tělesa. Po dojezdu majitele byla způsobená škoda odhadnuta na 1.700.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 3 mil. Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet