Úterý 7. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po dvou haváriích na jednom místě u Lípy

Dne 1. 2. 2011 v 11:26 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u obce Lípa. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na tzv. staré cestě z Lípy do Zádveřic-Rakové došlo k havárii osobního auta zn. Š Felicia.

Senior nezvládl jízdu na zledovatělé komunikaci a s vozem havaroval do hlubokého příkopu. Při havárii pokácel nízký porost a zastavil se až u oplocení průmyslového areálu. Společně se svou spolujezdkyní se dostali ven.

Jako první na místo dorazila hlídka policistů, která seniorům pomohla zdolat hluboký příkop a následně je policisté posadili do svého služebního auta. Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby byli oba pacienti předáni lékaři k prohlídce. U ženy bylo kvalifikováno lehké zranění. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost po silnici.

Na stejném místě a u podobné havárie osobního auta zasahovali profesionální hasiči také včera. Dne 31. 1. 2011 ve 13:35 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké havárii auta u Lípy. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem a později také speciální vyprošťovací automobil ze stanice v Otrokovicích. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Renault Scénic.

Řidič havaroval na namrzlé vozovce a skončil mimo komunikaci v hlubokém příkopu. Vrak auta se zastavil u ubytovacích jednotek průmyslového areálu. Řidič nebyl při nehodě zraněn. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru i proti úniku provozních kapalin. Na přání řidiče byl vrak vozu následně vytažen našim jeřábem zpět na silnici. Po dobu zásahu hasičů byla omezena průjezdnost po vozovce.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet