Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: V Třinci hořela restaurace, žena majitele zemřela

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly (nebo ještě zasahují) ve středu 2. 2. 2011 přes poledne v Třinci-Gutech (okres Frýdek-Místek) při požáru restaurace v suterénu třípodlažního objektu. Při požáru se zranil majitel a jeho partnerka, kterou hasiči museli vypátrat a zachraňovali ji z horní části objektu pomocí evakuačního nosítka a nastavovacího žebříku.

Informaci o požáru „Hospody u Háby“ v třinecké místní části Guty obdrželo operační středisko hasičů od svědka krátce před půl dvanáctou. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Třinci a tři jednotky dobrovolných hasičů – Třinec-Guty, Bystřice a Hnojník.

Při příjezdu na místo požáru byl majitel restaurace v péči rychlé záchranné služby. Hasiči dostali informaci o další osobě v objektu, ženu vypátrali a zachránili ze zakouřeného objektu a předali ji také do rukou zdravotníků.

Hořelo hlavně v kuchyni a výčepu restaurace. Krátce po poledni hasiči dostali oheň pod kontrolu, když se jim podařilo zabránit jeho rozšíření na další patra objektu. Vedle dohašování budou celou budovu odvětrávat pomocí přetlakových ventilátorů.

Na místě je vyšetřovatel HZS MSK, který odhadl předběžnou škodu na 2 miliony korun. Příčina vzniku požáru není zatím známá. Zasahující lékařka musela nakonec konstatovat smrt ženy.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet