Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po čelním střetu se stromem zůstal řidič zaklíněn

Dne 2. 2. 2011 v 19:22 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u obce Loukov.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Bystřice pod Hostýnem a Loukov došlo k havárii osobního auta zn. Š Felicia.

Řidič osobního auta nezvládl jízdu a s vozem havaroval mimo komunikaci. Po přejetí krajnice čelně narazil do vzrostlého stromu. Při havárii se řidič zranil a zůstal zaklíněný ve voze.

Ze záchranářů na místo jako první dorazila posádka zdravotníků, která poskytla řidiči první pomoc. Řidič byl však ve vraku zaklíněn a na pomoc museli vyjet také hasiči.

Hasičům se podařilo uvolnit dveře, které se po nárazu zdeformovaly a nešli otevřít. Po vytvoření prostoru byl řidič vytažen ven a předán do péče lékaře. Po dalším ošetření byl muž odvezen do nemocnice.

Hasiči dál zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Během zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost a doprava byla řízena hlídkami policistů i strážníků. Při vyšetřování havárie nasvětlovali hasiči místo výkonnými agregáty.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet