Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehody v Olomouckém kraji

U čtyřech dopravních nehod zasahovali v průběhu čtvrtku 3. února a do 7 hodin ráno v pátek 4. února 2011 hasiči z Olomouckého kraje. Sněhová nadílka tedy tentokrát řidiče zřejmě nezaskočila, více totiž nebourali.

První nehoda byla nahlášena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 7:35 hodin na 238. km dálnice u Ivanovic na Hané. Protože se nedoda odehrála v okrese Vyškov, řešil ji HZS Jihomoravského kra­je.

Druhá nehoda byla nahlášena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 10:59 hodin a stala se v Javorníku. Na místo jako první dojela místní dobrovolná jednotka SDH Javorník, po ní hned přijeli profesionální hasiči ze stanice v Jeseníku. Při nehodě osobní vozidlo Škoda Fabia sjelo ze silnice a zůstalo na boku v potoce. Dvě ženy, které v havarovaném vozidle cestovaly, byly v době příjezdu hasičů mimo auto a ošetřovala je osádka zdravotnické záchranné služby. Z vozidla neunikaly žádné provozní kapaliny, hasiči provedli protipožární opatření a po vyšetření nehody Policií ČR vyprostili vozidlo jeřábem.

Další nehoda se odehrála v 18:22 hodin na dálnici u obce Velký Týnec ve směru na Lipník nad Bečvou. Jednalo se pouze o drobnou nehodu.

Čtvrtá nehoda byla nahlášena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 5:47 hodin v pátek 4. února v obci Štarnov. Když profesionální hasiči ze stanice Šternberk přijeli na místo, zjistili, že osobní vozidlo narazilo do stromu. Při nehodě se nikdo nezranil, z havarovaného vozidla unikla pouze voda z chladiče, ostatní provozní kapaliny nevytekly. Hasiči zajistili vozidlo proti vzniku požáru a vrátili se na základnu.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet