Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Státní hasiči pomáhají podnikovým

Dne 22. 1. 2011 proběhlo na pracovišti chemické služby HZS Libereckého kraje zaškolení podnikových dobrovolných hasičů z družstev požárních hlídek závodu 02 a závodu 01 Fehrer Bohemia s.r.o. na obsluhu nové dýchací techniky značky Dräger.

Německá firma Fehrer Automotive zajistila pro své dceřiné společnosti v ČR celkem 12 ks nových dýchacích přístrojů Dräger PA 90 Basic s ocelovou lahví a maskou FPS 7000 s kandahárovým upínáním na přilbu. Přilby jsou rovněž pořízeny nové, konkrétně 31 ks modelů Dräger HPS 6200. Rozdělení je následující: 6 ks dýchacích přístrojů a 10 ks přileb putuje do libereckého závodu Fehrer, zbývajících 6 ks dýchacích přístrojů a 21 přileb bude mít v užívání továrna v České Lípě. Nové dýchací přístroje nahradí staré a již nevyhovující Saturny.

Zaškolení hasičů firmy Fehrer na nové dýchací přístroje provedli příslušníci HZS Libereckého kraje na jejich novém pracovišti a dílně chemické služby v Liberci ve spolupráci se zástupcem výrobce. Chemická služba disponuje potřebným vybavením pro dýchací techniku Dräger, která je v užívání u profesionálních hasičů téměř v celém kraji.

Podnikoví hasiči firmy Fehrer nedisponují potřebným vybavením či měřící technikou, jako jejich státní kolegové, tudíž využili možnosti vzájemné spolupráce mezi firmou a HZS Libereckého kraje.

Dle vyjádření technika požární ochrany závodu 02 Fehrer Bohemia s.r.o. p. Krotila se jedná ze strany státních hasičů z HZS Libereckého kraje, konkrétně pak zástupců chemické služby o vynikající přístup k podnikovým hasičům Fehreru, kterým po celý rok pomáhají se servisem dýchací techniky a pravidelným školením, včetně možnosti absolvovat polygon chemické služby na požární stanici v Jablonci nad Nisou. Podobné zkušenosti s výbornou spoluprací s hasiči HZS v České Lípě má i technik PO ze závodu 01 p. Chvalkovský, který se připojuje k p. Krotilovi s poděkováním HZS Libereckého kraje.

Sdílet