Pondělí 13. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Primátor Bém poděkoval dobrovolným hasičům

Ve středu 24. srpna se v rezidenci pražského Magistrátu setkal primátor se zástupci složek IZS, které se účastnily akce VODA 2005.

Právě jeden měsíc od skončení úspěšného cvičení VODA 2005 pozval primátor hlavního města Prahy MUDr. Pavel Bém velitele všech jednotek sboru dobrovolných hasičů, které se cvičení účastnily, do reprezentačních prostor Magistrátu. Pozváni byli také představitelé dalších složek IZS, firem a institucí, které se na přípravě a průběhu cvičení podílely.

Primátor poděkoval všem za uskutečnění akce, při které se podařilo aktivovat protipovodňová opatření za 40 % plánovaného času. Ocenil, že tak rozsáhlé cvičení proběhlo klidně, bez škod a zranění, a s minimálními dopady na život metropole. Konstatoval, že do konce roku 2006 by měla být dokončena protipovodňová opatření v dosud nechráněných částech Prahy.

Vedoucí odborné rady velitelů JSDH hl. m. Prahy Lubomír Spálenka v diskuzi zdůraznil, že je potřeba „neusnout na vavřínech“ a co nejdříve v rámci systému protipovodňových opatření zohlednit zkušenosti a poznatky, které ze cvičení VODA 2005 vyplynuly. Odborná rada velitelů již tyto technické a logistické poznatky zpracovala do zprávy o cvičení.

Ing. Michal Brunner
Sdílet