Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár čtyř nákladních vozidel v Litovli

K nočnímu požáru čtyř nákladních vozidel v Litovli vyjížděly v pondělí 7. 1. 2011 tři jednotky hasičů. Zřejmě závadou na elektroinstalaci se vznítilo zaparkované vozidlo. Velkým žárem plameny přeskočily i na další tři zaparkovaná vozidla v jeho blízkosti.

Tísňová linka Hasičského záchranného sboru přijala informaci o požáru v 00:28 hod a operační středisko vyslalo k likvidaci profesionální jednotku z Litovle. K pomoci rovněž vyrazily dvě jednotky dobrovolných hasičů Tři Dvory a Senice na Hané. Oznamovatel nedokázal blíže upřesnit co u sila na ulici Svatoplukova přesně hoří. Hasiči po nutném násilném vniknutí do objektu nalezli na parkovišti hořící vozidla.

Na místě poté lokalizovali tři hořící nákladní vozidla. Dvě požár zcela zničil u dalších dvou nedaleko zaparkovaných vozidel došlo vlivem sálavého tepla k částečnému zahoření na oplachtování a plastech. Jednotka následně provedla vynošení požárem zasaženého materiálu v nákladových prostorech vyhořelých aut a dohašování menších ohnisek. Poté místo požáru hasiči preventivně překontrolovali a jednotky se vrátily zpět na své základny.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet