Sobota 18. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Kašticích se střetl vlak s autem

V pondělí, krátce po desáté hodině večer, se na železničním přejezdu v Kašticích na Podbořansku odehrála vážná dopravní nehoda mezi nákladní vlakovou soupravou a osobním automobilem zn. Seat Ibiza.

Ilustrační foto

Dvaatřicetiletý řidič osobního vozidla jel ve směru od Žatce do obce Krásný Dvůr. Při příjezdu do obce Kaštice zaregistroval na železničním přejezdu světelné signalizační zařízení, ale zřejmě v důsledku nepřizpůsobení rychlosti vozidla již na tuto situaci nestačil zareagovat.

Do železničního přejezdu vjel v době, kdy jím projížděla nákladní vlaková souprava ve směru od Plzně do Nového Sedla. Přední částí vozidla narazil řidič seatu do jednoho z posledních vagónů této soupravy. Při nehodě utrpěl 28letý spolujezdec v osobním automobilu těžké zranění a letecky byl přepraven do jedné z pražských nemocnic.

Řidič vozidla byl zraněn lehce. Jiné osoby zraněny nebyly. Alkohol byl jak u řidiče osobního vozidla, tak i u vlakvedoucího vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Přesná příčina této nehody, rovněž tak její okolnosti a míra zavinění, budou nyní předmětem dalšího policejního vyšetřování. Hmotná škoda byla vyčíslena na 25 tisíc korun.

Zdroj: PČR
nprap. Jaromíra Střelcová

Sdílet