Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Rozsáhlý požár zemědělského objektu Černá Voda Jesenicko

Jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů likvidují rozsáhlý požár zemědělského objektu v obci Černá Voda na Jesenicku. Hala o rozměrech 15×60 m je zcela zasažena požárem. Uvnitř haly spolu s uskladněnou slámou a senem zůstala i technika.

Hasičský záchranný sbor přijal informaci na tísňové volání v 03:00 a operační středisko postupně k likvidaci vyslalo pět jednotek hasičů. Z požární stanice v Jeseníku dvě cisternová vozidla s osádkou a také dobrovolné jednotky Černá Voda, Žulová, Stará Červená Voda a Vápenná.

K zásahu dorazili mezi prvními dobrovolní hasiči Žulová, průzkumem v dýchací technice nalezli uvnitř objektu zaparkovaný traktor. Hala v níž je uskladněná sláma a seno byla již celá v plamenech. Jednotka SDH Černá Voda vytvořila dálkovou dopravu vody z místního potoka. Zřízena je rovněž kyvadlová doprava vody cisternou dobrovolných hasičů. Objekt je hustě zakouřen a není vyloučeno že uvnitř se nachází více zemědělské techniky. Hasiči na místě ochlazují plášť budovy.

Jednotky společně s pomocí místních nakladačů provádí vyvožení požárem zasažené slámy a následně mimo objekt dohašují.

Při požáru došlo k poškození dvou traktorů a závěsného pojízdného jeřábu. Přičina vzniku požáru rovněž i výše škody je stále v šetření.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Sdílet