Úterý 14. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Středeční série nehod a havárií ve Zlínském kraji pokračovala i odpoledne

Středeční série dopravních nehod pokračovala také v odpoledních hodinách a hasiči ve Zlínském kraji tak celodenní zásahy ukončili na počtu deseti výjezdů. Další vybrané nehody a havárie se zásahy i pomocí hasičů v následujícím přehledu.

14:23 – Kašava

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela už podruhé během dne na pomoc po hlášené dopravní nehodě u obce Kašava. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního vozu zn. Š Octavia.

Řidič nezvládl jízdu po namrzlé vozovce a vyjel mimo vozovku. Auto se dostalo za svodidla a havarovalo do příkopu a mezi stromy. Řidič nebyl při havárii zraněn. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Na místo byl vyslán posypový vůz správce komunikace.

17:19 – Valašské Meziříčí

Jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí vyjela na pomoc po havárii kamionu, který po závadě znečistil vozovku olejem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že z kamionu ze Slovinska vytekl olej v asi stometrovém úseku.

Velitel zásahu si nechal na místo vyslat speciální protichemický kontejner a dostatečnou zásobu sorbentů. Likvidační práce za úhradu byly ukončeny asi po hodině prací. Vozovka byla od olejů očištěna a uvolněna k běžnému provozu.

17:28 – Chvalčov

Jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem, posílena o jednotku dobrovolných hasičů z Chvalčova, vyjela na pomoc po havárii osobního auta. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii vozu zn. KIA Cee´d.

Vozidlo se na zledovatělé vozovce a mostku dostalo mimo komunikaci, kde narazilo do zábradlí. Vrak se odrazil a pokračoval za mostek, kde se zastavil na příkrém břehu říčky. Při havárii nebyl nikdo zraněn.

Hasiči museli nejdříve auto zabezpečit popruhy ke stromu, aby nesjelo do vody toku. Vrak byl zabezpečen proti případnému požáru nebo úniku provozních kapalin. Odtažení si zajistil majitel auta. Na místo bylo vysláno posypové vozidlo správce komunikace.

18:53 – Leskovec

Jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína vyjela se svým speciálem na pomoc po hlášené dopravní nehodě dvou aut, která se měla dostat do blízkosti rodinného domu.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet