Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Aktualizováno: Do hasičů naboural kamion

Na silnici 3701 u obce Lesnice okres Šumperk došlo k nehodě nákladního a čtyř osobních vozidel. Dle našich informací narazil do vozidla HZS kamion. Vozovka je zcela neprůjezdná. Nikdo nebyl zraněn.

Během dnešního dopoledne zasahovali profesionální hasiči u několika dopravních nehod v kraji. Ve dvou případech došlo k haváriím nákladních vozidel s následným únikem nebezpečných látek. Pomoc hasičů při dopravní nehodě na Šumpersku u obce Leština postihla i hasičskou cisternu. Projíždějící nákladní vůz na zledovatělé vozovce narazil vlekem do u krajnice stojící hasičské cisterny.

Hasiči v tu dobu byli povolání k pomoci po dopravní nehodě čtyř vozidel. K události vyrazily profesionální jednotky ze stanice Zábřeh a Šumperk. V blízkosti nehody došlo k podklouznutí cisterny a velitel zásahu se rozhodl, že s jednotkou k místu dojdou pešky. Přibližně za 30 minut projížděl kolem nákladní vůz s vlekem a při průjezdu kolem hasičského vozu dostal smyk a narazil do zadní části cisterny. Při dopravní nehodě se nikdo z hasičů nezranil. Oba vozy byly poté vyproštěny zpět na komunikaci.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet