Sobota 30. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár domu a stolárny

Dne 28. 8. 2005 v 03:17 hod. byli hasiči informováni o požáru domu ve Valašském Meziříčí, Poličné.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se zásahovými vozidly, kterou posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Poličná a Zašová. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru domu a dřevěného přístavku, který sloužil jako stolárna.

Už při příjezdu jednotek se budova nacházela v rozvinutém stádiu požáru. Hasiči natáhli několik proudů vody k lokalizaci požáru a zabránění jeho rozšíření. Požár se podařilo lokalizovat asi po hodině intenzivního hašení. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Před zásahem hasičů se majitel snažil požár hasit zahradní hadicí.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl ve stolárně a rozšířil se na přístavek a střechu domu. Kouř z požáru vzbudil spolupracovníka majitele stolárny, který spal tou dobou v prvním patře nad stolárnou a okamžitě přivolal pomoc mobilním telefonem. Vyšetřovatel na místě nevyloučil úmyslné založení požáru, a proto na místo povolal výjezd Policie ČR. V dopoledních hodinách proběhlo další společné ohledání požářiště a zajištění stop k dalšímu podrobnému zkoumání. Požár zničil nejen budovu stolárny a střechy objektů, ale i uskladněný materiál a část výrobních technologií. Požárem způsobené škody byly vyčísleny na 800.000 Kč. Případ je nadále v šetření hasičů a policie. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další hodnoty majetku za 700.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet